Spi'riet

Spi'riet presents 2016

Logo Spi'riet
KTA Torhout
Rijselstraat 110, 8820 Torhout


Deuren open vanaf

VVK: € 5
ADD: € 10
Consumpties v.a. € 1,5

Voorverkooppunten

 • Argenta, Torhout
 • Siertex, Torhout
 • Cultcafé OPCD, Ardooie
 • Comptoir des Arts, Brugge
 • Verzekeringen Decoster, Aartrijke
 • Bestuursleden vzw Spi'riet

Facebook logo Zit je toevallig op Facebook? Volg onze Facebook-pagina voor meer nieuws of zet je aanswezig op ons Facebook-evenement

Spi'riet steunt ...

Een deel van onze opbrengst op 7 Mei, zal geschonken worden aan vzw Oranje, De Sprinkel te Zedelgem. Ook zullen wij Tordale te Torhout financieel steunen.
Vzw Oranje, De Sprinkel richt zich tot alle personen met een beperking, ongeacht de leeftijd of aard van de beperking en werkt met verschillende gespecialiseerde partners samen.
Tordale ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het vlak van wonen & werken.
Voor wie meer informatie wil over deze doelen, kan je een kijkje nemen op hun website :)
Vzw Oranje, De Sprinkel & Tordale

Bands

Fongz

Foto van Fongz

Rien Deleu: Vocals
Dirk Beselaere: Keys
Dries Nauwynck: Drums
Jan Taillieu: Guitars
Bert Nauwynck: Bass
Guy Handschoewerker: Guitars
Koen Dewulf: Winds, saxofoon
Arne Cools: Winds, trompet
Dries Bruynooghe: Winds, trombone

Dames en heren, jongens en meisjes: hou jullie vast, want hier zijn - helemaal vanop de Wijnendaalse bergtop - de enige, echte Fongz! Dit beruchte negental maakt al een aantal jaren het Vlaamse platteland onveilig met onversneden Nederlandstalige rock. Nu eens zalvend, dan weer wild om zich heen slaand. Als een ware schizofreen trippelen ze eerst zeemzoet en zacht door het muzikale landschap, om dan met een klap in je gezicht brutaal te ontploffen. Elke show is een passioneel gevecht met talloze demonen en een heftige schreeuw naar liefde. Kinderen meestal niet toegelaten… Lang leve de Nederlandstalige rock ’n roll, lang leve de Fongz !!!

BANDnextdoor

BANDnextdoor

BANDnextdoor is een coverband uit Oudenburg, opgericht door drie rockers en de ‘girl next door’ aan de microfoon. Ze brengen een mix van pop- en rocknummers, steeds met een vrouwvriendelijk knipoogje.

De band maakt zijn debuut in 2012 met een optreden voor de deur. Daarna volgen enkele lokale optredens. De nummerkeuze wordt gesmaakt en een jaar later staat de groep al op de affiche van enkele West-Vlaamse festivalletjes. Met songs van o.a. Foo Fighters, Admiral Freebee en Golden Earring speelt BANDnextdoor de pannen van het dak.

In 2015 is er een nieuwe zangeres en wordt de band vervolledigd door een toetseniste. Met een steviger geluid en stralend enthousiasme rockt BANDnextdoor als nooit tevoren!

Long Tall Danny & his Blues Combo

Long Tall Danny & his Blues Combo

Onder de naam 'Long Tall Danny' bied ik u no-nonsense blues aan gebaseerd op de zwarte blues uit de jaren '50, aangevuld met elementen uit country, jazz, soul en funk die uit diezelfde periode voortvloeiden. De keuze voor het genre leunt dicht aan bij de leefwereld van mijn grote helden zoals Muddy Waters, Son House, Big Bill Broonzy, John Lee Hooker, Elmore James en nog vele anderen. Blues ligt me na aan 't hart en ik wil dit met liefhebbers en geïnteresseerden delen.

Long Tall Danny's Blues Combo biedt u zowel een akoestische als een elektrische formule. De akoestische formule kadert vooral in de intieme sfeer, waar het verhaal van de blues een belangrijke plaats inneemt. Het elektrisch programma daarentegen biedt broeierige, pompende blues geleverd door een full band waarbij giganten als BB King, Freddie King, Albert King en Howlin' Wolf nooit ver weg zijn!

Soulvision

SoulVision

Begin 2012 was Stefaan Delrue als bassist op zoek naar muzikanten om een nieuwe soulband op te richten. Jean-Marie Huys als keyboardspeler vond dit een fantastisch idee en samen met Stefaan werd er verder gezocht naar de nodige muzikanten.

Het voornaamste doel was om het publiek een onvergetelijk optreden te bezorgen vooral door de kwaliteit van de muziek en de manier waarop deze gebracht werd. Daarom werd er dan ook gekozen voor een volledige muzikale bezetting inclusief volledige blazerssectie, wat onmisbaar is in dit genre. In tegenstelling met veel andere bands maken wij geen gebruik van samples en wordt alles live gebracht! Alle 9 leden van Soulvision zijn dan ook muzikanten met jaren ervaring in andere bands die stuk voor stuk hun mannetje of vrouwtje staan op het podium.

De optredens in de periode 2012 – 2014 waren al een groot succes maar na 3 jaar werd het toch tijd om het repertoire aan te passen. Daarom kozen we er voor om ons muzikaal aanbod te verbreden en hebben wij sedert 2015 onze playlist uitgebreid met funk en disco nummers waarbij de meeste mensen in het publiek niet meer op hun stoel kunnen blijven zitten en prompt op de dansvloer verschijnen. Op onze playlist staan dan ook klassiekers van Tina Turner, Aretha Franklin, The trampps, the Pointer Sisters, Anastacia, The Pointer Sisters, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Alicia Bridges, Jamiroquai, ...

Onze muzikanten:

 • Drums: Bart Leflere
 • Bass: Stefaan Delrue
 • Gitaar: Hendrik Dedecker
 • Keyboards: Jean-Marie Huys
 • Trompet: Frederic Desmet
 • Trombone: Koenraad Bekaert
 • Sax: Geert Vansteenkiste
 • Zang: Lore Molly
 • Zang: Stefanie Seynaeve