Spi'riet

Spi'riet presents 2017

Logo Spi'riet
Go! Eureka Torhout
Rijselstraat 110, 8820 Torhout


Deuren open vanaf

VVK: € 5
ADD: € 10
Consumpties v.a. € 1,5

Voorverkooppunten

  • Argenta, Torhout
  • Siertex, Torhout
  • Bestuursleden vzw Spi'riet

Facebook logo Zit je toevallig op Facebook? Volg onze Facebook-pagina voor meer nieuws.

Bands

Sax and the City

Sax and the City is een flexibele coverband met topmuzikanten. Met vuur en passie brengen ze de beste songs uit de jaren '60 tot nu.

Met Kurt Wynant aan de microfoon en gitaar, Jean-Marie Huys aan de keyboard, Geert Vansteenkiste als saxofonist, Stefan Boret als basgitarist en Andy Putman al zingend aan het drumstel creëren ze een uitgebalanceerde sound.

Dirty5

Wanneer vijf in de rootsmuziek gepokte en gemazelde rasmuzikanten uit het Brugse aan het grooven slaan en het klikt, dan krijg je geheid vuurwerk. Deze mannen zetten de tent in lichterlaaie.

Dirty5 neemt je mee op een virtuoze roller coaster vol stampende Blues, stomende Funk, sensuele Soul, wat ruige Rock en hier en daar zowaar een streepje smooth Jazz.

The Black Daniels

Terug naar de goede oude ‘gitaar-rock’ is eigenlijk de enige gedachtegang achter ‘the Black Daniels’. Eric Verdonck en Christophe Dejongh speelden met dit idee nadat ze het in 2012 bij de Joe Piller Band voor bekeken hielden. Teveel elektronisch, te weinig gitaar…
Om dit te verwezenlijken gingen ze op zoek naar sterke muzikanten. Al snel werden een nieuwe drummer, bassist en zangeres gevonden die zich mee achter dit idee schaarden. Het ‘Old Time’ Rock geluid is terug, maar deze keer vooral in ‘medley’ vorm! Dit wil uiteraard niet zeggen dat we geen volledige nummers meer spelen, maar afwisseling is nu eenmaal voor zowel muzikant als publiek het leukste.

De bandleden zijn Ilse van Dooren als Leadzangeres en Backing Vocal, Wilmar Kleevens achter de drum, Eric Verdonck eveneens Leadzanger, Backing Vocal & Gitaar, Wim van Mieghem met de Bass en De Stoffel met Gitaar & Backing Vocal.

Ed and the Gators

Ed and the Gators is een allround bluesband om U tegen te zeggen!

Een optreden van Ed and the Gators neemt je zowaar mee doorheen de geschiedenis van de blues. Naast een aantal covers die in een eigen arrangement gegoten werden, brengen zij ook heel wat eigen nummers. Het programma varieert van rauwe Chicago blues over swingende West-Coast naar funky New-Orleans stuff af en toe afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues... You name it, they play it.

Dit alles wordt gebracht door 4 ras-muzikanten die hun strepen reeds geruime tijd verdienden in verschillende top bands:
Eddy Desmul: Vocals, Harmonica, Guitar
Arne Demets: Guitar
Stefan Boret: Bass
Johan Guidee: Drums